Loading...

Logo gemeente Zeewolde
Buitensport in Zeewolde

Vanaf 11 mei mag ook iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand. Deze extra versoepeling is een aanvulling op de al geldende maatregelen voor buitensporten doorkinderen en jeugd. Voor iedereen geldt: alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers, toiletvoorzieningen en horeca blijven gesloten. Voor de maatregelen van de jeugd zijn duidelijke afspraken gemaakt onder welke condities een beweegactiviteit mag worden aangeboden. Deze afspraken gelden ook voor activiteiten voor volwassenen.

Heeft u al een goedgekeurd plan voor buitensporten met de jeugd?
Als u al een, door de gemeente, goedgekeurd plan van aanpak heeft en activiteiten wilt gaan organiseren voor de doelgroep 18+, dan hoeft u geen extra plan van aanpak in te dienen. Wel wil de gemeente Zeewolde van u weten waar en wanneer u extra activiteiten gaat aanbieden. Dit kunt u melden aan Bob Verstralen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u voor sport- of beweegactiviteiten organiseren voor 18+ en heeft u nog geen goedgekeurd plan? Dan moet u eerst een plan van aanpak maken waarbij u rekening houdt met de huidige coronamaatregelen en de richtlijnen van het NOC-NSF (zie nocnsf.nl/sportprotocol). Dit plan stuurt u naar Bob Verstralen, beleidsmedewerker Sport van de gemeente Zeewolde via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gemeente controleert of het plan past binnen de huidige RIVM-richtlijnen van de regering en de sportbonden. Na akkoord kunt u uw activiteiten uitvoeren.

De ruimere maatregelen gelden alleen voor buitensporten
Maakt u gebruik van een binnensportaccommodatie en wilt u toch sport- en beweegactiviteiten organiseren? Enkele buitensportvoorzieningen worden ter beschikking gesteld voor de binnensport. Een aantal binnensportaanbieders maakt hier momenteel al gebruik van. Wilt u dit ook, neem dan contact op met Gea Veldman, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.