Zeewolde

Buurtbemiddeling nodig?

Heeft u problemen met uw buren of zijn er problemen tussen verschillende buren in uw woonomgeving? Als het niet lukt om problemen met de buren samen uit te praten, kan MDF Buurtbemiddeling misschien helpen. Buurtbemiddelaars helpen u om met de buren aan tafel te komen en ze helpen ook bij het gesprek De bemiddelaar zorgt dat het gesprek op gang komt en dat u samen goede afspraken maakt. Buurtbemiddelaars kiezen geen partij, maar helpen om het gesprek goed te laten verlopen. Ze geven geen oordeel, maar helpen u en de buren om zelf samen een goede oplossing te vinden voor uw probleem.

De ervaring leert dat de buren negen van de tien keer mee willen werken. Overlast wordt zeker niet altijd veroorzaakt door onwil, soms hebben mensen niet in de gaten dat ze overlast veroorzaken, of dat het zo ‘groot’ is. In een gesprek ontstaat inzicht in elkaars situatie en wordt gezamenlijk aan een oplossing gewerkt.

Wilt u een buurtbemiddelaar inschakelen? U kunt een goede bemiddelaar vinden bij MDF Buurtbemiddeling. MDF Buurtbemiddeling is een samenwerking tussen Gemeente, MDF, Alliantie en Woonpalet. Het team buurtbemiddelaars bestaat nu uit 9 vrijwilligers die de opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Zij kregen hun certificaat uitgereikt door de burgemeester van Zeewolde.

Heeft u behoefte aan een bemiddelaar of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator van MDF Buurtbemiddeling, Maryam Satari, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop op de dinsdagochtend tussen 09:00-12:00 uur binnen bij het Vraaghuis voor het spreekuur Buurtbemiddeling. De hulp van MDF-Buurtbemiddeling is gratis.

Advertentie