Zeewolde

Comedytrain: cabaret van hoog niveau!

Zaterdagavond traden Thjum Arts en Remy Evers, beiden winnaar van het Cabaretfestival Cameretten, op in The Lux Zeewolde, waar elke stoel weer bezet was.

Twee cabaretiers, met ieder een heel eigen aanpak en toch waren er ook overeenkomsten.
Thjum Arts trapte de voorstelling af, zonder decor of attributen, maar die heeft hij met zijn authentieke, droogkomische performance dan ook helemaal niet nodig. Met de nodige zelfspot “ik moet het hebben van mijn tweede indruk”, nam hij met zijn grappige mimiek en choreografie de zaal meteen voor zich in. Een zwemdiploma of zijn rijbewijs halen, Thjum had daar meer dan gemiddeld de tijd voor nodig. De manier waarop hij het publiek daarvan beeldend deelgenoot maakte, zorgde voor de gewenste en verwachte hilariteit. Hij verstaat de kunst om zijn gehoor met de nodige diepgang te verrassen, zonder daarbij aan humor in te boeten.
Na de pauze was de beurt aan Remy Evers. Hij bestormde letterlijk het podium en ging meteen in gesprek met de zaal.

Thjum Arts en Remy Evers samen op het podium in de theaterzaal van The Lux

Whoep, whoep, vingers omhoog graag! Met zijn acteertalent en goed gevoel voor timing wist hij het publiek meteen te pakken. Met welgekozen attributen presenteerde hij zichzelf als sympathieke loser met de nodige ambities. Op de muziek van “Les lacs de Connemara” vloog hij van het podium de zaal in, tot grote verrassing van het publiek. Beeldend, theatraal, absurdistisch, kinderlijk en dolkomisch, met deze steekwoorden kunnen we Remy Evers het best typeren. Ontroering en humor vochten om voorrang tijdens zijn optreden en zo ging een bijzondere cabaretavond weer veel te snel voorbij.

Met Comedytrain sloot Zeewolde LIVE het theaterprogramma 2022-2023 af. Er wordt achter de schermen inmiddels druk gewerkt aan de invulling van seizoen 2023-2024. Medio juni wordt het nieuwe programma bekend gemaakt. Wordt vervolgd! Kijk voor meer informatie op de website: www.zeewoldelive.nl.

Foto's: Ruud van Velzen

tn DSC6387tn DSC6410tn DSC6425tn DSC6434tn DSC6455tn DSC6467tn DSC6491

Advertentie