Zeewolde

‘Criminele organisatie’ slaat toe bij Jachthaven Wolderwijd

De schrik zit er goed in bij Jachthaven Wolderwijd. De politie bevestigt dat er afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, twee buitenboordmotoren zijn gestolen en volgens havenmeester Ingmar Verbij is dit slechts het topje van de ijsberg.

“Er zijn diefstallen geweest in Elburg, bij HMS (Holland Marine Service, red.) en dus bij ons, er hebben meerdere pogingen plaatsgevonden en er zijn sloten afgebroken”, somt Verbij op. Hij geeft aan dat er “heel duidelijk bewijs” voorhanden is. “Er zijn camerabeelden beschikbaar, waarop auto’s in beeld zijn en waaruit blijkt dat de dieven getruukt te werk gaan. Ze komen om 5.00 uur de haven op, slaan hun slag en trekken vervolgens een oranje hesje aan alsof ze daar aan het werk zijn.” Verbij spreekt van “een criminele organisatie”.

‘Criminele organisatie’ slaat toe bij Jachthaven Wolderwijd

De beelden zijn doorgegeven aan de politie. “We hebben de zaak in onderzoek”, laat een politiewoordvoerder weten.

De gebeurtenissen verontrusten Verbij, die booteigenaren graag een advies zou willen meegeven. “Gooi er een via WhatsApp gerelateerde controle op. Zorg dat je een sensor plaatst in je boot, want wanneer er dan iemand opstapt, krijg je direct bericht en kun je hulpinstanties inschakelen.”

Advertentie