Zeewolde

De Basisz genomineerd voor Flevopenning Participatie 2018

Stichting de Basisz is genomineerd als Zeewolder onderneming voor de Flevopenning Participatie 2018.

De Flevopenning Participatie wordt uitgereikt aan een onderneming die zich in het voorgaande jaar het meest heeft onderscheiden in het kader van de Participatiewet. Deze wet heeft voor Flevoland tot doel zoveel mogelijk inwoners van Flevoland met een arbeidsbeperking of met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Wethouder Egge Jan de Jonge: “Voor Zeewolde is dit jaar de Stichting de Basisz genomineerd. De Basisz is al jarenlang actief in het gebied tussen onderwijs en werkgevers, dat maakt ze uniek. Zij helpen (jonge) mensen die een baan zoeken en daarbij wat begeleiding kunnen gebruiken. Een terechte nominatie wat mij betreft waarmee ik de Basisz van harte wil feliciteren!”.

In de kringloopwinkel van de Basisz werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om te wennen aan het arbeidsproces. Door het werk, voor en achter de schermen, leren de werknemers welke kwaliteiten ze hebben en hoe ze hun talenten kunnen inzetten. De Basisz werkt met betaalde werknemers en vrijwilligers. De betaalde krachten krijgen vaak een tijdelijk contract en kunnen zo weer een stap maken in de maatschappij. De Basisz begeleidt ook bedrijven en hun werknemer als er een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wordt genomen.

Op vrijdag 13 april wordt tijdens het Flevopenningengala in Zeewolde bekend gemaakt of Stichting de Basisz de Flevopenning Participatie 2018 gewonnen heeft.

Advertentie