Zeewolde

De Bosruiterschool geopend

Woensdagmiddag 10 juli is de Bosruiterschool op het AZC officieel geopend. Directrice Betty Geerse sprak daarbij als eerste de vele aanwezigen, waaronder medewerkers van het AZC, de vrijwilligers, de leerkrachten en alle andere geïnteresseerden toe.

Ze beschreef het schoolgebouw met zijn tien lokalen. Het belang van de kinderen bij een school als deze is groot. Bij de ontwikkelingsproblemen van deze nieuwkomers en dat wat zij hebben meegemaakt past nu eenmaal een aangepaste aanpak. Peter Taks, voorzitter van het College van Bestuur van de stichting Ante, waartoe deze school behoort, en wethouder Erik van de Beld spraken hun tevredenheid uit over het tot stand komen van deze “basisschool voor nieuwkomers”. 

Leerlingen en begeleiders op het schoolplein bij de basisschool

In de ochtend hadden de leerlingen van de school onder deskundige leiding circusacts ingestudeerd die zij aan het begin van de middag hadden laten zien en nu was wethouder Van de Beld degene die lijdend voorwerp in een dergelijke act werd. Nadat hij daar ongeschonden mee weg was gekomen mocht het publiek de school gaan bezichtigen.

Advertentie