Zeewolde

De regionale scouting wedstrijden RSW

In het weekend van 31 maart tot en met 2 april werden in Zeewolde regionale scoutingwedstrijden gestreden. Dit zijn wedstrijden die door heel Nederland in de scouting regio’s gehouden worden.

Tijdens de RSW moeten de kinderen (11 t/m 15 jaar) in ploegjes hun scouting/samenwerkingskills laten zien. Het is een kamp zonder hun "eigen" leiding, dus ze moesten echt zelfstandig aan de bak. De RSW zijn regionale wedstrijden. Ze worden door heel Nederland in de scouting regio’s gehouden. Voor Flevoland kwamen ze op vrijdagmiddag aan en gingen ze per ploeg een kampementje opbouwen, bestaande uit tent en een keuken van hout en touw. ‘s Avonds waren er avondspellen.

Zaterdag overdag gingen de scouts een hike lopen aan de hand van een kaart en moesten ze onderweg de nodige problemen oplossen. Aan het eind van de middag kregen ze een mystery kook box waarmee ze zelf hun maaltijd moesten bereiden.

Een fiets aan een kabel in de lucht waar kinderen een oversteek mee moeten maken

We hebben deze dag voor een foto-impressie gevolgd. De hike tocht voerde onder meer langs het onderkomen van scoutinggroep Jan Wandelaar waar een kabelbaan in elkaar was gezet die diende te worden ‘afgefietst’. Zo waren er nog meer opdrachten waarmee punten konden worden verdiend.

Na een toch wel inspannende tocht konden de deelnemers zich op het door regen zompig geworden terrein voorbereiden op de maaltijd. Nou ja, waar het op moest gaan lijken. De teams hadden te voren aan kunnen geven of zij een smul box wilden met aardappelen, vlees en groente, een vegetarische variant of een verrassing box. Veel groepen hadden voor de laatste gekozen. Met dat materiaal moesten ze hun eigen potje gaan koken. Ook die maaltijd zou worden gejureerd.

Op die zaterdagavond volgen er nog spellen en ook de zondag vraagt wel wat inspanning, al was het maar het weer afbreken van de tenten en de keukens en het opruimen van het terrein.

Foto's : Ruud van Velzen

tn DSC065901tn DSC067061tn DSC067131tn DSC067231tn DSC067291tn DSC067421tn DSC067501tn DSC067591tn DSC067751tn DSC067801

Advertentie