Zeewolde

Doe mee aan de muzikale en culturele vaartocht

Op zaterdag 14 september staat een evenement gepland voor de viering van 40 jaar Zeewolde in en rondom de vaarroute de Blauwe Diamant. Mensen met een bootje kunnen op deze zaterdag tussen 11 en 20 uur de Blauwe Diamant route varen en daarbij genieten van muziek van eigen bodem. Er komt een instappunt bij het Tulpeiland en een instappunt in het haventje bij de Plus. De organisatie wil hierbij dan ook een oproep doen aan alle bootbezitters om niet alleen te genieten van de route maar liefst ook even bij een instappunt aan te leggen en passagiers mee te nemen!

Langs de vaarroute staan vier partytenten: een tent bij het haventje bij de Boomkleverlaan/Zwarte Specht, een tent bij de Vlaamse Gaai bij de bocht na het fietsbruggetje, eentje aan de Beloop bij de brug die nu alleen nog voor bouwverkeer is en een (extra grote) tent voor fanfare en harmonieorkesten op het Tulpeiland. In deze tenten treden verschillende orkesten, muzikanten, koren, zanggroepen, bandjes, duo's en zangers en zangeressen op.

40 jaar zeewolde

De meesten uit Zeewolde of met één of meerdere Zeewoldenaren als lid, enkelen uit de regio. De muziek is vanuit de bootjes te beluisteren, maar ook op de wal kunt u goed bij de tenten in de buurt komen dus ook wandelaars en fietsers kunnen genieten van de muzikaliteit van de mede-Zeewoldenaren. 

Gaat u met een bootje door de sluis, dan luistert u tijdens het schutten naar verhalenvertellers die u onder andere vertellen over de pioniers, de geschiedenis van Zeewolde, van de Blauwe Diamant of zelfs de geschiedenis van lang voordat het Zeewolde was en wat daar nog van terug te vinden is.

En dat is nog niet alles.. op het Startsein, de weg naar het Tulpeiland toe, kunnen bezoekers genieten van een braderie met leuke kraampjes met voor ieder wat wils. 

Tussen de beide instap/uitstappunten is vervoer geregeld. Dus als u in het haventje bij de Boomkleverlaan instapt, geniet van een heerlijk boottochtje en bij de Tulp weer uitstapt, kunt u na een bezoekje aan de braderie met de (bringo)bus mee om weer bij het vertrekpunt uit te komen. En andersom geldt dat natuurlijk ook. 

Daarnaast wordt de vaarroute, mits de financiën het toelaten, ook nog voorzien van drijvende kunstwerken in de maand september, zodat er op 14 september niet alleen van muziek genoten kan worden maar ook van kunst!

Hoe kunnen inwoners van Zeewolde een bijdrage leveren aan dit evenement?

Muzikanten, zangers, zangeressen, bandjes, koren, orkesten die mee willen doen en graag op 14 september (tussen 11-20 uur) in een partytent langs de route willen optreden kunnen zich aanmelden via de mail bij Wilma Koekoek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Op dit moment zijn er al zes orkesten aangemeld, een drietal koren, meerdere zanggroepen, een aantal bandjes en enkele duo en solo artiesten... maar er is nog voldoende plek in de tenten voor meer muzikale Zeewoldenaren!

Daarnaast zoeken we schippers die passagiers willen vervoeren over de Blauwe Diamant. Inwoners die nu al weten dat zij wel een aantal keren heen en weer willen varen met passagiers wordt dan ook gevraagd om dit even door te geven, zodat de organisatie weet of er voor niet-bootbezitters ook mogelijkheden zijn om de route over het water af te leggen. Graag even het aantal passagiers wat mee kan en het aantal keer dat je/u maximaal wilt varen doorgeven aan Bart Vrieling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd hierbij wel rekening met de max doorvaarthoogte van 3,5 meter onder de vaste bruggen in de Blauwe Diamant!

Alle andere inwoners van Zeewolde kunnen de datum van 14 september alvast in hun agenda zetten en zorgen dat ze erbij zijn zodat we er met zijn allen een supergezellig festijn van maken ter ere van het jubileumjaar!

Advertentie