Doe mee met de Zeewolder tuinvogeltelling!

Elke winter organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Zeewolde een tuinvogeltelling. Hoe meer mensen er meetellen, hoe meer er bekend wordt over de vogels in Zeewolde. Iedereen in Zeewolde kan meedoen met het tellen van de vogels in eigen tuin, balkon of groenstrook bij het huis. Er wordt geteld in de maanden december 2018 tot en met februari 2019 (week 49-2018 t/m week 9-2019). U bepaalt zelf hoe vaak of hoe lang u telt. Zelfs gewoon een paar minuten naar buiten kijken is vaak al voldoende om leuke waarnemingen te doen en  meer te weten te komen over de vogels in uw tuin. 

Het gaat bij deze telling niet om het scoren van zoveel mogelijk soorten, maar om de registratie van die soorten die in de winterperioden in de woonomgeving kunnen worden waargenomen. Genoteerd dienen te worden de soorten die in de tuin foerageren dat wil zeggen naar voedsel zoeken. De overvliegende vogels worden niet genoteerd.

Belangstelling om aan de tuinvogeltelling deel te nemen? Uitgebreide informatie over wat-hoe-wanneer-waar kunt u vinden via de website van IVN Zeewolde. Hier treft u ook een uitgebreide instructie aan.

De Vogelwerkgroep Oriolus nodigt u uit om mee te doen met de tuinvogeltelling winter 2018/2019 en te ontdekken dat er veel meer soorten vogels in uw tuin komen dan u misschien denkt!

De telformulieren zijn op te vragen bij Noor Bennink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Zie ook de website van IVN http://www.ivn.nl/afdeling/zeewolde

Advertentie