Zeewolde

Dominee Harry Jaspers Focks overleden

Vanuit de Protestantse Gemeente kwam de droevige mededeling dat oud-dominee Harry Jaspers Focks vrijdag 27 maart is overleden als gevolg van een ongeval eerder deze week. Hier werd tijdens de dienst van 29 maart bij stil gestaan.

Ds. Jaspers Focks is bijna 18 jaar predikant in Zeewolde geweest. In 2018 ging hij met emeritaat.
Dominee Harry Jasper Focks overleden
Bij die gelegenheid ontving hij een erepenning van de gemeente Zeewolde. Hij stond bekend als iemand die altijd zeer nauw betrokken is geweest bij de gemeenschap van Zeewolde. Hij is veel Zeewoldenaren tot steun geweest in allerlei moeilijke levenssituaties. Bijzonder was zijn rol bij de verkeersongelukken die in oktober 2004 plaatsvonden, waarbij acht jongeren omkwamen, vijf bij Almelo en drie op de Zeewolderdijk. Hij was een ‘luisterend oor’ in de verwerking en de nasleep van de tragische gebeurtenissen.

Ook stond hij aan de wieg van initiatieven als voedselbank de Kostmand en de Arme Kant van Zeewolde.

Ds. Jaspers Focks werd 68 jaar.

De Schaakvereniging "Het Zeepaard" liet ons in een reactie het volgende weten:
Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van Harry Jaspers Focks. Het volgende mag niet onderbelicht blijven. Hij is jaren lang voorzitter geweest van de schaakclub "Het Zeepaard" , een drijvende kracht en hij werd beschouwd als een van de beste spelers. Behoudens fietsen, was schaken zijn passie. Hij gaf jaren lang schaakles aan de jeugdafdeling van de club en na opheffing van de vereniging bleef hij actief les geven aan diverse jeugdgroepen in de bovenbouw van het lager onderwijs. Ook speelde hij in competitieverband bij de schaakclub Dronten. We zullen dit prachtige mens missen.
Advertentie