Loading...

Donateurs AED aanmelden voor gratis Reanimatiecursus
Donateurs AED aanmelden voor gratis Reanimatiecursus

Bijna alle Buurt-AED acties zijn voltooid, een onverwacht groot succes voor Zeewolde en initiatiefneemster van EHBO-vrijwilliger Germa van der Wel. Samen met Hans Zandberg en alle andere Buurt-AED initiatiefnemers heel veel geld hebben opgehaald om Zeewolde te voorzien van een buurt-AED. In totaal is er € 42.789,- opgehaald door de inwoners van Zeewolde, dit is zonder de bijdrage van Philips.

Daarmee komt nu ook de aanmeldingstijd voor de gratis Reanimatiecursus van de EHBO vereniging in zicht. Donateurs van een van de Buurt AED acties in Zeewolde kunnen zich nog tot 1 december aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanaf 1 december zal er een planning worden gemaakt en zullen alle mensen die zich hebben aangemeld een bericht krijgen. De EHBO vereniging zal in januari verdeeld over twee weken voldoende basiscursussen plannen voor de tot nu toe 225 inschrijvingen. Per cursus is plek voor 12 cursisten. Op veler verzoek zullen wij buren zoveel mogelijk in dezelfde groepen gaan indelen. Daarom krijgt elke wijk een aantal data toegewezen en kan men op deze data inschrijven. Als men niet op de aangewezen data kan, zullen wij op een bepaald moment kijken waar nog plek over is en deze mensen uitnodigen om in te schrijven op de cursussen waar nog plek is. De kosten voor deze cursus zullen volledig worden vergoedt door de EHBO vereniging, de instructeurs zullen de cursussen elk 3 uren geheel in hun vrije tijd gaan geven. Daarom heeft de vereniging besloten om deze gratis cursussen alleen in de geplande weken te geven. Inschrijvingen na 1 december 2018 kunnen niet in behandeling worden genomen. Super dat Zeewolde in 2019 er klaar voor is wanneer elke seconde telt!

Op dit moment zijn er nog 4 Buurt-AED acties die afgesloten moeten worden. Wanneer dit is gebeurt is echt heel Zeewolde gedekt! 
Nog steeds kunnen bewoners en bedrijven hiervoor doneren. En wanneer dit voor 1 december gebeurt kan men zich dus opgeven voor een gratis AED-reanimatiecursus. Meer informatie over de openstaande acties vindt u op de website van Buurt-AED

Burgerhulpverleners

Deelnemers aan deze cursus kunnen zich hier ook opgeven als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Deze hulpverleners worden opgeroepen bij een reanimatie binnen 750 meter in hun buurt.
Dus Zeewolde heeft niet alleen AED's extra, maar ook minimaal 225 potentiële burgerhulpverleners. Dit vergroot ook de kans om nog sneller met een reanimatie te kunnen starten.