Zeewolde

Duurzame kledingruil tijdens Swapfeest in Zeewolde

Op 17 en 18 november staat Zeewolde in het teken van duurzame kledingruil tijdens het Swapfeest. Op vrijdagavond is het Ladies Night, speciaal voor vrouwen en zaterdag is de ruilbeurs open voor iedereen.

Het evenement biedt de perfecte gelegenheid om feestelijke kleding te ruilen voor de feestdagen. "Swap, swap, swap voor een beter milieu en een frisse kledingkast!" aldus de organisatie. "Bezoekers hebben de kans om kleding te ruilen die ze niet meer dragen, zonder geld uit te geven aan nieuwe items".

Waarom kleding ruilen? Naast het milieuvriendelijke aspect, waarbij de levensduur van kleding wordt verlengd en verspilling wordt voorkomen, benadrukt de organisatie dat het ook gewoon leuk is. "Het is dé mogelijkheid om andere stijlen uit te proberen. Is het niets? Dan ruil je het gewoon weer tijdens de volgende kledingruil!"

aankondiging swap party voor ruilen van kleding

Het Swapfeest vindt plaats op het Kluunpad 15 in Zeewolde. Op vrijdagavond kunnen dames tussen 19:30 en 22:00 uur terecht, terwijl zaterdag de ruilbeurs open is van 10:00 tot 13:00 uur voor iedereen. Schone en hele kleding kan worden ingeleverd op 15 november tussen 9:00 en 16:00 uur of op vrijdagmiddag 17 november van 14:00 tot 17:00 uur.

De organisatoren benadrukken dat er geen ondergoed, badkleding of schoenen geruild worden, maar wel feestelijke accessoires, tasjes en sieraden. Restanten worden na afloop geschonken aan een goed doel.

Advertentie