Zeewolde

Een halve marathon voor het Toon Hermanshuis

Maandagavond 30 oktober was het bommetje vol in het Toon Hermanshuis. Op de agenda stond deze avond fondsenwerving. Nog niet zo lang geleden meldde de organisatie dat zij financieel in zwaar weer terecht gekomen was. Daardoor stond ook haar voortbestaan ervan op het spel. Dit zou een enorm verlies zijn geweest want hier wordt immers aan kankerpatiënten en hun naasten een veilige ruimte geboden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar men kan luisteren, lachen, zwijgen, huilen en samen zijn.

Voorzitter Hans Nobel  memoreerde kort de financiële ontwikkelingen die onder meer teweeg waren gebracht met de tocht die Rob van Hoogdalem met zijn kaastour had gemaakt in Zeewolde. Daarna waren aller ogen gericht op Ingrid Massink-Hoeve. Haar moeder, Josien Hoeve,  is jarenlang gastvrouw geweest in het Toon Hermanshuis.

v.l.n.r. Rob van Hoogdalem, Ingrid Massink-Hoeve

Voor Ingrid was er genoeg aanleiding ter sponsoring van het Huis de halve marathon van Barendrecht te lopen. Ze klokte op deze afstand van 21,1 km  een keurige tijd van iets meer dan 2 uur en heeft zich vast voorgenomen zoiets nóóit meer te doen. Maar nu kwam ze het resultaat van haar fenominale inspanning overhandigen: € 600.-

Tot ieders genoegen kwam ook  Rob van Hoogdalem nog even langs, deze keer zonder tractor en kaaswagen.

Advertentie