Zeewolde

‘Eenrichtingsverkeer’ Koraal blijft

Het parkeerterrein bij de Koraal blijft voor automobilisten van slechts één kant te bereiken. De proef om achter het appartementencomplex ‘eenrichtingsverkeer’ in te voeren, is zo goed bevallen dat de maatregel nu definitief wordt.

“De resultaten zijn positief, dus de maatregel wordt structureel”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Burgemeester Gerrit Jan Gorter liet bij de invoering van de maatregel in juni weten dat in overleg met de buurt is besloten dat de ingang van het parkeerterrein aan de kant van de Kringloop afgesloten wordt en deze dus bereikbaar zou blijven via één in- en uitgang.

‘Eenrichtingsverkeer’ Koraal blijft

“Voor de politie is dit namelijk een moeilijke plek om mensen aan te houden aangezien er veel vluchtmogelijkheden zijn.”

Sinds de verkeersmaatregel werd ingevoerd, is de overlast afgenomen, laat een bewoner weten. Hij is dan ook blij dat de gemeente ervoor heeft gekozen de afsluiting aan één zijde structureel te maken.

Bij de ene ingang van het parkeerterrein is nu een doodlopende weg-bord; bij de andere zijde vinden automobilisten nu een verboden in te rijden-bord. Daarbij zijn er betonblokken geplaatst, die het automobilisten ook letterlijk onmogelijk maken de parkeerplaats aan de kant van de kruising met de Kringloop in of uit te rijden. Automobilisten dienen het parkeerterrein vanaf de Koraal-zijde te betreden, kunnen deze vervolgens rechtsom over (gelijk een rotonde) en moeten ‘m aan dezelfde kant weer verlaten.

Advertentie