Zeewolde

Eerste kofferbakmarkt van het jaar staat voor de deur

In het centrum van Zeewolde vindt zaterdag de eerste kofferbakmarkt van het jaar plaats. “Na zo’n vierenhalve maand stilgestaan te hebben, begint het wel weer te kriebelen”, zegt Michael van Dijk.

Op het evenemententerrein aan de Horsterweg staan naar verwachting rond de 125 tot 150 wagens. Van daaruit zullen weer vele tweedehands artikelen te koop worden aangeboden. “Iedereen staat weer te trappelen.” Tussen 9.00 en 15.00 uur belooft het weer een gezellige marktdag te worden. “De weersverwachting is iets minder, maar dat mag de pret niet drukken.”

Eerste kofferbakmarkt van het jaar staat voor de deur

Het van oorsprong Engelse fenomeen ‘kofferbakmarkt’ is vergelijkbaar met de bekende uit-/vlooienmarkt in Nederland. Alleen staan er daar kramen; bij de kofferbakmarkt worden tweedehands artikelen verkocht vanuit de kofferbak.

Michael weet dat de ‘Robinhood kofferbakmarkt’ in en om Zeewolde een goede naam heeft opgebouwd. Voorgaande jaren begon de familie Van Dijk - initiatiefnemers naast Michael zijn zijn ouders Martin en Christa van Dijk - in april; nu start men al in maart. Na zaterdag 25 maart staan er nog zeven kofferbakmarktdagen in Zeewolde gepland: 22 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 5 augustus, 9 september en 30 september.

Advertentie