Zeewolde

Eerste Mooimaker is een feit

Sinds jaar en dag heeft Woonpalet het Wonen+- fonds. Een fonds waaruit initiatieven van huurders gefinancierd worden, die bijdragen aan prettig wonen. Huurders weten tenslotte beter dan Woonpalet wat een plus geeft aan wonen. Vanaf heden heet dit fonds het Mooimakers-fonds. Want de ideeën die huurders inleveren zijn er allemaal op gericht de buurt mooier te maken. En de huurders die de ideeën inleveren? Dat zijn stuk voor stuk echte Mooimakers.

De eerste Mooimaker
Onlangs vroeg een huurder van de Boomkleverlaan of Woonpalet de jubileumvlag van 40 jaar Zeewolde wilde schenken. Zodat deze gezellig kon wapperen in de vlaggenmast bij het appartementencomplex. Dit idee sprak gelijk erg aan en besloten is om de andere 12  appartementencomplexen met een mast, ook de vlag te geven. Het uitdelen van de vlaggen was een vrolijke aangelegenheid en de vlaggen te zien wapperen is dat natuurlijk ook.

Jubileumvlag voor appartementencomplexen Woonpalet

Veel ideeën
Woonpalet heeft altijd veel aandacht besteed aan het stimuleren van het inleveren van ideeën. En dat dat werkt, blijkt wel uit de prachtige aanvragen die binnenkomen. Van het laten realiseren van een muurschildering tot het organiseren van een high tea tot het plaatsen van mooie plant in de hal. Want het zijn soms ook juist de kleine dingen die het doen.

Alleen al in 2023 kwamen er zes aanvragen binnen, die alle gehonoreerd werden. Als het initiatief breed gedragen wordt en een positieve bijdrage levert aan prettig wonen, komt het in aanmerking voor financiering. De aanvragen worden beoordeeld door een commissie bestaande uit medewerkers van Woonpalet en leden van Huurdersbelangen Zeewolde. En wanneer we dan naar de afgelopen vijf jaar kijken, zien we dat negentien huurders hun initiatief konden realiseren, dankzij de financiële bijdrage van Woonpalet. Negentien huurdersinitiatieven dus die een bijdrage leverden aan goed wonen; daar doen we het voor.

Advertentie