Zeewolde

EUROBIRDWATCH 2022, Europese vogelteldag

Zaterdag 1 oktober is het weer internationale vogelteldag “EuroBirdwatch”. In meer dan veertig landen in heel Europa en daarbuiten worden gedurende deze dag alle overvliegende vogels geteld.
Ook de vogelwerkgroep van IVN Zeewolde doet aan die dag mee. In Zeewolde is de vogeltelpost de Biezenburcht op de Knardijk tussen Zeewolde en Harderwijk. Dat is “the place to be” voor iedereen die dat wel eens mee wil maken. Enthousiaste vogelaars zullen die dag aanwezig zijn. Vanaf 7.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur ‘s middags worden alle vogels geteld die hier te zien en te horen zijn.

Euro Birdwatch 2022


In Nederland coördineert Vogelbescherming deze telling. Vorig jaar werden tijdens de EuroBirdwatch in Europa bijna zeven miljoen vogels geteld. In Nederland waren er 170 telposten en de tellers hebben 962.000 vogels gespot. Nederland is nu eenmaal een fantastisch vogelrijk land. De landelijke ‘top-drie 2021’ werd toen gevormd door de Spreeuw, de Graspieper en de Vink. Maar er zijn natuurlijk veel meer vogelsoorten te zien. Roofvogels, watervogels, noem maar op. Het is altijd weer verrassend om vogels te zien zijn die niet verwacht had.

Wie zelf een kijkje wil nemen bij dit gebeuren is de hele dag van harte welkom. Je hoeft niet te reserveren, gewoon langskomen Er zijn altijd tellers die het leuk vinden om hun passie voor de natuur met je te delen. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn. Welke vogels er overvliegen. Je mag door  hun telescoop kijken naar vogels. Kom gewoon met ons lekker genieten van de unieke natuur van het Harderbroek, het Wolderwijd en het boerenland. Voor meer informatie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie