Zeewolde

Expositie Polder Pioniers Zeewolde van half juni tot half september te zien in FlevoMeer Bibliotheek

Zeewolde bestaat 40 jaar en dat vieren we natuurlijk ook in de bibliotheek. In samenwerking met de stuurgroep Polder Pioniers Zeewolde (PPZ) kunnen inwoners vanaf half juni genieten van de unieke foto-expositie Polder Pioniers Zeewolde 1968-1987 en een speciaal ingerichte BelevenisTafel met foto’s uit de begintijd. 

De foto-expositie, die tijdens de feestweek in juni wordt ingericht in de grote feesttent op het evenemententerrein, is onderverdeeld in drie periodes: de ontginningsfase (1968-1978), de eerste bewoners (1979-1983) en de gemeentewording (1984 -1987). Na de festiviteiten in juni komt de expositie tot half september naar de activiteitenruimte van de bibliotheek (op de eerste etage), waar iedereen de fotopanelen tijdens de openingstijden kan komen bekijken. Stap terug in de tijd waar saamhorigheidsgevoel centraal stond en bekijk de unieke hoogtepunten uit deze periode.De expositie is een initiatief van Linda Knook en Helga Hoekman-Kuipers en nader uitgewerkt met een groep vrijwilligers uit Zeewolde, veelal oud polderpionier. De expositie maakt deel uit van het programma Keet de Magneet. Meer weten? Ga naar www.polderpionierszeewolde.nl

Ook heeft de bibliotheek in het kader van 40 jaar Zeewolde een speciale fotocollage op de BelevenisTafel gepubliceerd. Deze collage is eveneens door dezelfde groep vrijwilligers samengesteld. De foto’s zijn verdeeld over drie periodes van het ontstaan van Zeewolde van de jaren 1968 tot 1988. 

Elke periode laat mooi zien wat er allemaal werd gedaan om Zeewolde op te bouwen. In al die jaren is er natuurlijk al veel veranderd. Zou jij nog iets herkennen van vroeger? Kom naar de bibliotheek en ervaar het zelf! 

De BelevenisTafel staat vanaf 28 mei in De Keet. Vanaf 13 juni komt de tafel weer terug naar de bibliotheek. Tot het einde van het jaar blijven de foto’s op het digitale fotoalbum staan. 
Kijk voor meer info op www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten

Advertentie