Zeewolde

Extra toespraak premier Rutte

Premier Rutte houdt maandag om 19.00 uur een toespraak over de coronamaatregelen. Dat doet hij vanuit zijn werkkamer in het Torentje. Minister De Jonge van Volksgezondheid zal daarna de pers te woord staan. Hij zei voorafgaand aan het crisisberaad van de meest betrokken ministers dat er meer nodig is "om te komen waar we moeten komen."

Voor aanvang van dat crisisberaad waren de betrokken ministers verder niet erg mededeelzaam over nieuwe maatregelen.
De meeste bewindslieden wilden alleen kwijt dat de zorgen groot zijn en dat de cijfers niet goed zijn. "Het is overal erg druk en mensen zitten te dicht op elkaar", zei minister Dekker voor Rechtsbescherming.

Alles wijst erop dat vandaag verdergaande maatregelen worden aangekondigd. Waarschijnlijk moeten niet-essentiƫle winkels een tijdje sluiten en dat geldt ook voor "plekken waar mensen samenkomen en bewegen", zoals musea, theaters en pretparken. Mogelijk moeten ook scholen weer een tijdje dicht.

Mark Rutte speech

Normaal gesproken is het crisisberaad op dinsdag, voorafgaand aan een coronapersconferentie. Het lijkt nu duidelijk dat de tijd dringt en dat men geen verdere tijd meer wil verliezen.

Indien mogelijk zal ook LOZ de toespraak live uitzenden via de website en op de kabel, KPN kanaal 1481, Ziggo kanaal 36.

(Bron & foto: NOS)

Advertentie