Zeewolde

Feestelijk start bouw appartementencomplex Mosselhof

Op 13 april ging een bijzondere heipaal de grond in. Namelijk eentje waarop tientallen namen prijken. Deze heipaal symboliseert de start van de bouw van Mosselhof.

Dit appartementen complex wordt gerealiseerd in Polderwijk in Zeewolde. Het bestaat uit 11 appartementen die verhuurd worden door Woonpalet en 18 koopappartementen die verkocht worden door Salverda Bouw B.V.

Gepersonaliseerde heipaal

Wethouder Helmut Hermans (gemeente Zeewolde), adjunct directeur Gert Winkelaar (Salverda) en manager Vastgoed Ramon Vos (Woonpalet) zetten hun naam op de heipaal, net als alle andere genodigden. Deze heipaal is er een van de in totaal 132. Het heien zal rond Koningsdag afgerond zijn, waarna de funderingsbalken gemaakt worden. Als alles volgens planning blijft gaan, wordt Mosselhof rond de bouwvak van 2024 opgeleverd.

Feestelijk start bouw appartementencomplex Mosselhof

De appartementen

Van de elf huurappartementen zijn er vier van 51 m2 met één slaapkamer en zeven van 77 m2 met twee slaapkamers. Op dit moment zijn in de koopvleugel nog twee appartementen te koop. Deze zijn 76 m2 en beschikken over een eigen balkon. Mosselhof is ontworpen door 19 Het Atelier Architecten en wordt ontwikkeld door Salverda Bouw B.V.

Mosselhof

Mosselhof kreeg z’n naam geheel passend bij de Schelpenbuurt waar deze gebouwd wordt. De uitstraling van Mosselhof is gebaseerd op de schelp van een mossel. De bakstenen aan de waterkant zijn donkergrijs. Alle stenen hebben diezelfde kleur donkergrijs en het verspringende metselwerk zorgt ervoor dat het lijnenspel van de mosselschelp wordt geïmiteerd. Dit geheel vormt de buitenkant van de schelp. De binnenzijde is zachter en lichter van kleurstelling. Precies zoals de mossel zelf.

Klimaatadaptie en biodiversiteit

Bij het ontwikkelen van Mosselhof is volop rekening gehouden met klimaatadaptatie en biodiversiteit. Nest- en vleermuiskastjes in de gevel bieden de gierzwaluw en vleermuis een thuis. Het sedumdak verkoelt de omgeving, vangt regen op en is fijn voor vogels, vlinders en andere insecten. Het grind op het dak is een broedplaats voor onder andere de scholekster en kleine plevier. Verder krijgt elk appartement eigen zonnepanelen. Deze leveren schone, groene stroom.

Planning

Op dinsdag 25 april adverteert Woonpalet de huurappartementen op www.woonpalet.net. Deze woningen zijn bestemd voor woningzoekenden vanaf 23 jaar. De verkoop van de koopappartementen (thans nog 2 te koop) verloopt via Haanen en Ferneij.

Advertentie