Loading...

Flevo Café sluit haar deuren
Flevo Café sluit haar deuren

Naast de woon- annex dagbestedingslocatie MMM Zorgboerderij in Zeewolde is Triade op 4 februari 2019 in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde gestart met het Flevo Café. In het Flevo Café konden gasten genieten van een kopje koffie, thee en een heerlijke taart of lunch. Het team bestond uit mensen met een beperking, die op deze manier passend werk kregen bij hun talenten en mogelijkheden.

Sluiting van het Flevo Café

Eind maart 2020 moest Triade vanwege Corona ‘de deur’ sluiten van  het Flevo Café.. De beperkingen rondom corona hebben er toe geleid dat het voor Triade niet langer meer verantwoord is het café te heropenen.

Niet langer rendabel 

"Allereerst is de zorg voor onze kwetsbare cliënten een belangrijke overweging. Door de beperkingen met de 1,5 m maatschappij is het niet mogelijk om de cliënten op een veilige manier hun werk te laten doen in de relatief kleine ruimte van het Flevo Café. Dezelfde beperkingen maken het ook niet langer rendabel om open te blijven. Samen met de cliënten die er werkzaam waren gaan we op zoek naar een ander werkplek.", aldus Triade. FlevoMeer Bibliotheek bezint zich op dit moment over alternatieven voor de ruimte die nu beschikbaar komt.

Triade

Triade biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking (gehandicaptenzorg) of psychische stoornis (geestelijke gezondheidszorg). Men helpt mensen meer invloed op hun leven te krijgen en zelfstandig te zijn, waar dat mogelijk is. Triade biedt beschermde woonomgevingen, dagbesteding en ondersteuning thuis of op het werk. Met circa 1.300 medewerkers en 500 vrijwilligers biedt men ondersteuning op maat aan meer dan 1.500 cliënten in Flevoland en omgeving.