Zeewolde

Flevolandse kinderen steeds vaker naar educatieboerderij

Flevolandse kinderen gaan steeds vaker langs bij een educatieboerderij. Dit schooljaar hebben bijvoorbeeld al ruim 160 schoolklassen een akkerbouwer, fruitteler of veehouder bezocht voor een les van de boer in Flevoland, geeft Boerderij Educatie Flevoland in een persbericht aan.

„Een mooie, maar ook broodnodige ontwikkeling”, zegt Nicolette van de Kamp van Boerderij Educatie Flevoland. „Juist in een provincie die gemaakt is en dient als graanschuur van Nederland is het van belang dat kinderen leren en beleven waar hun eten vandaan komt.” Schoolklassen kunnen door de hele provincie op bezoek bij educatieboeren. Flevoland telt inmiddels bijna 50 boeren, die opgeleid zijn om kinderen op hun erf te ontvangen en les te geven.

Flevolandse kinderen steeds vaker naar educatieboerderij

Boerderij Educatie Flevoland is een samenwerking tussen de vereniging Kom bij de Boer en De Lelystadse Boer. Zij vertegenwoordigen gezamenlijk de educatieboeren in de provincie. Het project wordt ondersteund door Provincie Flevoland en diverse partners waaronder Aeres Hogeschool. Doel is om door middel van de verhalen van de boeren stad en land te verbinden en kinderen te leren over de herkomst van voedsel. (foto: De Lelystadse Boer)

Advertentie