Zeewolde

Fracties: wanneer wordt azc eindelijk heropend?

Wanneer gaat het asielzoekerscentrum in Zeewolde weer open? Vier fracties in de gemeenteraad stellen die vraag aan het college van burgemeester en wethouders. Ze vinden dat de gemeente een actievere rol moet aannemen ten aanzien van de landelijke vluchtelingencrisis.


De gemeente Zeewolde liet eind juli weten dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers opnieuw zeshonderd asielzoekers wil opvangen in het voormalige azc aan de Bosruiterweg. De gemeente zei toen in principe welwillend tegenover een heropening tot eind 2025 te staan.

De fracties van Actief Zeewolde, ChristenUnie, CDA en D66 hebben nu schriftelijke vragen over de voortgang gesteld aan het college van B&W. Ze willen weten wanneer het azc weer in gebruik genomen kan worden en in hoeverre de vergunningsprocedures versneld kunnen worden, als dat nodig mocht zijn.

Fracties: wanneer wordt azc eindelijk heropend?

De fracties zijn daarnaast ook benieuwd of het pand aan de Kringloop en de huisjes op bungalowpark RCN, waar nu enkel Oekraïners worden opgevangen, beschikbaar kunnen worden gesteld. Ook willen ze graag weten of er gekeken wordt naar andere opvanglocaties en of de gemeente daarover in gesprek is met de provincie, dan wel de Veiligheidsregio.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie