Zeewolde

Geen Sinterklaasintocht in aanloophaven

In navolging van veel andere plaatsen verloopt de aankomst van Sinterklaas ook in Zeewolde dit jaar anders dan anders. In overleg met de gemeente heeft het Sinterklaas comité besloten om de intocht per boot dit jaar te vervangen door een rondrit met paard en wagen door de verschillende wijken van ons dorp. 

Door het op deze manier te organiseren is het niet noodzakelijk op QR-codes of andere coronabewijzen te controleren en wordt het feest voor iedereen toegankelijk.

Coronamaatregelen

Als iedereen bij de traditionele intocht gaat verzamelen op het Raadhuisplein, wordt het gezien als evenement en dus moet men QR-codes gaan controleren. Door er een rondrit van te maken wordt het een zogeheten 'doorstroom evenement'  en kunnen dergelijke controles achterwege blijven.

Sint Nicolaas


Het is de bedoeling dat Sinterklaas en zijn gekleurde Pieten tussen 13.00 en 15.00 uur door het dorp gaan rijden. Er komt nog een overzicht zodat inwoners weten hoe laat de Goedheiligman in hun buurt of wijk is. 

In veel plaatsen komt Sint Nicolaas al op 13 november aan. In Zeewolde is dat een weekje later, dus op zaterdag 20 november

Advertentie