Zeewolde

Gemeenschap van vrijzinnigen vertrekt uit Zeewolde

De Zeewoldense afdeling van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland houdt na dit kalenderjaar op te bestaan. Dat maakte afdelingsvoorzitter Bert Kikkert woensdagavond bekend tijdens een extra ledenvergadering in het vestzaktheater Posa in Lelystad.

“We hebben een heel verdrietig besluit moeten nemen”, zegt VGF-voorzitter Jacques Timmers. Maar het kon simpelweg niet anders, geeft hij aan. “Er waren het afgelopen jaar diensten waar maar vier tot zes leden kwamen opdagen, terwijl er een predikant van buiten was gekomen”, schetst Timmers de ontstane situatie. “Dus we vonden het onverantwoord om dat nog door te zetten.”

De gemeenschap van vrijzinnigen belegde haar diensten in de Open Haven in Zeewolde. Zondag 24 oktober staat daar de afscheidsdienst gepland. Op de ledenvergadering was er voornamelijk begrip. “De stemming was bedrukt, maar het leuke is wel dat er heel veel energie zit in de groep die overblijft. Er gaan nu gesprekken tussen de besturen van Lelystad en Zeewolde om te kijken om ze iets samen kunnen gaan doen”

De VGF had tot op heden drie afdelingen: Zeewolde, Lelystad en Dronten. Daar wordt er straks dus één van opgeheven.

Gemeenschap van vrijzinnigen vertrekt uit Zeewolde
Advertentie