De gemeente betaalt de helft van de kosten van de proef. De andere helft betaalt de aanvrager zelf. In totaal is er een bedrag van € 10.000,- voor deze proef beschikbaar. Dit is goed voor ongeveer zestig aanvragen, afhankelijk van het aantal aangevraagde tegels.
Het terugleveren van zelfopgewekte elektriciteit aan het stroomnet wordt vanaf 2023 afgebouwd en levert daarom steeds minder op. Het is dan ook voordeliger om met ‘gratis’ opgewekte stroom bijvoorbeeld de auto op te laden.
Wanneer komt u in aanmerking?
Wilt u meedoen aan deze proef? Hieronder staan de voorwaarden.
- De dichtstbijzijnde openbare laadpaal is verder dan honderd meter of de bewoner is slecht ter been (en in het bezit van een (algemene) gehandicaptenparkeerkaart).
- De parkeerplaats tegenover de voordeur van de bewoner grenst aan de stoep (niet aan een gras- of groenstrook, weg of fietspad).
- Het oplaadpunt staat op het eigen terrein van de bewoner.
- De parkeerplaats blijft door iedereen te gebruiken. Na gebruik ruimt de bewoner de kabel op. De parkeerplaats is dan weer toegankelijk voor iedereen.
- De naaste buren gaan akkoord met het leggen van de kabelgoottegels.
- Bewoners die op eigen terrein (bijvoorbeeld een oprit) kunnen opladen, komen niet in aanmerking.
- De gemeente betaalt de helft van de kosten van de proef. In totaal is er een bedrag van € 10.000,- voor deze proef beschikbaar. Dit is goed voor ongeveer zestig aanvragen, afhankelijk van het aantal aangevraagde tegels. Zodra het bedrag op is, wordt het aanvraagformulier gesloten.
- De gemeente plaatst de tegels en blijft eigenaar.
Meer informatie of aanvragen?
Ga naar www.zeewolde.nl/oplaadpalen.