Zeewolde

Gemeente helpt slachtoffers toeslagenaffaire

In de toeslagenaffaire zijn ruim 20.000 ouders in Nederland slachtoffer van onterechte fraudeverdenkingen en een harde fraudeaanpak door de Belastingdienst. Helaas betreft dit ook een aantal ouders/gezinnen in Zeewolde. De gemeente wil deze mensen helpen om hun leven weer op orde te krijgen.

De Belastingdienst heeft inmiddels al contact met een aantal gedupeerden uit Zeewolde, maar niet iedereen met een ondersteuningsvraag is bij de Belastingdienst bekend.

Omdat er nog veel onduidelijk is en geregeld moet worden, heeft de Belastingdienst aan de gemeente gevraagd om tot die tijd te helpen in de ondersteuning van deze gezinnen.

De gemeente Zeewolde roept deze gedupeerde inwoners op om zich te melden bij de sociaal raadsman van Maatschappelijke Dienst Flevoland (MDF). Dat kan per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon (036 - 52 22 272). Uiteraard kunt u ook even binnenlopen in het vraaghuis aan de Stevinweg 2 voor een kop koffie en een gesprek.

Het laatste nieuws is dat de schulden van gedupeerden bij overheidsinstanties worden kwijtgescholden!

Gedupeerden van de toeslagenaffaire hoeven schulden die ze hebben bij overheidsinstanties niet meer te betalen. Dat heeft staatssecretaris Van Huffelen van Financiën maandagavond bekendgemaakt.
Met die regeling wordt voorkomen dat de ouders, die allemaal 30.000 euro krijgen van het kabinet, een groot deel van dat bedrag weer moeten inleveren bij schuldeisers. Ook de Belastingdienst ziet af van de vorderingen. (bron: NOS)

Meer informatie over de kwijtschelding leest u HIER


Advertentie