Zeewolde

Gemeente schenkt duurzame lelievlet aan scouting

Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter namens de gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet geschonken aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland. In de tent op het terrein overhandigde hij “een stuk vlet” een scoutingvoorzitter Jaap Boot.

Tijdens de daaropvolgende vaartocht over het Wolderwijd legde burgemeester Gorter uit: “Bij de entree van de scouting in Zeewolde hebben we een kunstwerk aangeboden en vier jaar geleden bij de eerste Nawaka kregen alle scouts een badge van ons. Omdat wij als Zeewolde een duurzame gemeente zijn, hebben we nu gekozen voor een duurzame lelievlet, volledig gemaakt van gerecycled plastic.” De lelievlet is nog in de maak.

Gemeente schenkt duurzame lelievlet aan scouting

Gorter geniet met volle teugen van de tweede editie van Nawaka. “Als je ziet hoe de jeugd die deelneemt aan de Nawaka plezier heeft van alles wat wij hier rondom Zeewolde te bieden hebben en merkt dat er veel enthousiasme is bij alle genodigden tijdens deze relatiedag, is dat echt fantastisch.” (foto: Ruud van Velzen)

Advertentie