Zeewolde

Gemeente Zeewolde zoekt oplossing voor slechte waterkwaliteit Lanterstrand

De gemeente Zeewolde zegt een extern bureau gevraagd te hebben oplossingen te vinden voor de slechte waterkwaliteit van het Lanterstrand. In het water is meerdere keren een poepbacterie gevonden, waarschijnlijk afkomstig van uitwerpselen van vogels. Als gevolg van de bacterie kan het strand vier jaar na aanleg nog steeds niet open. In september worden de uitkomsten verwacht.

Op dit moment geeft de gemeente het dringende advies om niet te zwemmen in het water van het Lanterstrand. Mensen die toch in het water zwemmen, kunnen door de bacteriën ziek worden en klachten krijgen zoals overgeven en diarree.

Bron: Zeewoldenieuwbouw

De gemeente liet het strand in 2018 aanleggen. Aanvankelijk zou het twee jaar later openen, maar dat ging niet door omdat duidelijkheid over de waterkwaliteit op zich liet wachten. Het zoeken naar oplossingen nu de waterkwaliteit niet goed blijkt te zijn levert nog meer vertraging op.

Drijflijnen
Op het strand moeten ook nog drijflijnen en een toilet geplaatst worden. De gemeente laat weten dat deze voorzieningen er waarschijnlijk pas komen als de waterkwaliteit zo goed is dat de provincie het Lanterstrand als officiële zwemlocatie aanwijst.

Advertentie