Loading...

Gezond Zeewolde Challenge
Gezond Zeewolde Challenge

Regelmatig krijgen mensen van hun arts te horen dat een aanpassing van hun leefstijl hun gezondheid ten goede zou komen. Veranderingen zijn echter moeilijk:

iemand begint vol enthousiasme, maar na een tijdje blijkt de nieuwe leefstijl moeilijk vol te houden te zijn. De Gezond Zeewolde Challenge ondersteunt mensen met gezondheidsproblemen, zoals diabetes, COPD, obesitas, hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, in het aanpassen van hun leefstijl door een verhoging van de fysieke activiteit.

De Gezond Zeewolde Challenge maakt onderdeel uit van de Gezond Veluwe Challenge, een initiatief van Medicamus en Flegel, een samenwerkingsverband van (para)medici in onze regio. De Challenge bestaat uit een wandel zesdaagse waarbij op zes achtereenvolgende dagen 6-7 kilometer gewandeld wordt. Iedere deelnemende groep in de regio neemt een dag voor haar rekening, zodat de deelnemers iedere dag in een ander gebied wandelen. Het geheel wordt afgesloten met het Nationale Challenge Festival op zaterdag 26 september, georganiseerd door de Bas van Goor Foundation, een stichting gericht op het in beweging krijgen van mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes en COPD.

In Zeewolde is de organisatie van de Challenge in handen van Zeewolde Atletiek. In de vier maanden voorafgaand aan de Challenge wandelen deelnemers onder begeleiding van gediplomeerde wandeltrainers en enthousiaste begeleiders. Plezier in bewegen staat daarbij voorop, naast een verantwoorde opbouw en aandacht voor techniek en loophouding. Daarnaast komen er andere deskundigen om voorlichting te geven over zaken als goed schoeisel, het voorkomen van overbelastingsblessures en voeding.

Meer weten? Kom vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op 19 maart aanstaande. Of kijk voor meer informatie op www.zeewolde-atletiek.nl.

Foto: Afronding van een eerdere Challenge (Archieffoto Zeewolde Atletiek)