Zeewolde

Golfclub Zeewolde ‘breidt uit’ met banen St Andrews

Altijd al eens willen golfen op de banen van St Andrews uit Schotland? Dat kan sinds vrijdag ook bij Golfclub Zeewolde. Op de golfbaan is een tiental Top-Tracerinstallaties in gebruik genomen; met deze systemen is het voor mogelijk om virtueel te spelen op unieke banen over de gehele wereld.

“Je slaat wel fysiek af, maar je kiest de baan op het scherm en met behulp van camera’s wordt je balvlucht gevolgd”, legt Jacintha Verkerk uit. “Zo kun je dus zien hoe ver je hebt geslagen en hoe succesvol je bent.”

Deze toevoeging ziet Golfclub Zeewolde, dat zo’n 1.500 leden telt, als “een mooie ontwikkeling”. Je kunt er immers zelf op trainen, maar je kunt ook je vriendengroep uitnodigen om op één van de vijftien virtuele internationale banen te spelen.

Golfclub Zeewolde ‘breidt uit’ met banen St Andrews

“Naar de toekomst toe wilden we ook kijken hoe we jongere leden aan je zouden kunnen binden.” Verkerk beseft dat het volgen van achttien holes immers doorgaans zo’n vier uur ‘kost’. “En jongeren hebben minder tijd, want ze hebben ook hun gezin en hun werk. De Top-Tracer is een mooie tussenvorm om je golfspel actueel te houden, leuke spellen te spelen en ook zelf je eigen tijd te plannen.” Daarbij sta je overdekt en kunnen je statistieken worden bijgehouden.

Vrijdag heeft Golfclub Zeewolde deze vernieuwing officieel in gebruik genomen. “Er stonden zo’n veertig mensen op de driving range en er werd superenthousiast gereageerd.” Golfclub Zeewolde heeft op diverse dagen tussen 11.00 en 14.00 uur een Top-Tracerambassadeur rondlopen die mensen helpt met het inloggen en laat zien hoe het werkt.

Advertentie