Loading...

'Graceland Festival gaat sowieso door'

Versoepelingen of niet, het Graceland Festival in Zeewolde gaat eind augustus gewoon door. Dat zegt festivaldirecteur Gerda van Veen. Het religieuze festival wordt voor het eerst gehouden in Flevoland, voorheen vond het plaats in Vierhouten.

Het meerdaagse festival staat gepland vanaf 20 augustus en moet plaatsvinden op het scoutingterrein bij Zeewolde. De gemeente Zeewolde heeft inmiddels de benodigde vergunningen verleend, al mag er vooralsnog niet overnacht worden op het terrein.

Een aantal dagen voor het festival wordt door demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekend gemaakt of de huidige coronaregels worden versoepeld voor festivals na 13 augustus. Daarom heeft de organisatie van Graceland twee scenario's bedacht. Een festival zonder kamperen en zitplaatsen tijdens concerten, of een Graceland met overnachtingen en publiek dat mag staan tijdens de optredens.

 

Ondanks de moeilijkheden die de onzekerheid over de regels veroorzaakt, heeft de organisatie niet overwogen om het festival af te gelasten. "We zijn een jong festival, we kunnen het ons niet veroorloven om het af te gelasten. We krijgen geen steun van de overheid. We willen in 2022 ook nog bestaan. Als we het nu zouden cancelen, dan bestaan we daarna gewoonweg niet meer", zegt Van Veen.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.