Zeewolde

Groep 5/ 6 van In de Lichtkring op bezoek bij de wethouder

Het thema van de lessen wereldoriëntatie was de afgelopen weken bij basisschool In de Lichtkring: Ik woon in Nederland. Een van de lessen ging over: wie is de baas in jouw dorp?

Wat doet de burgemeester, de wethouder en de gemeenteraad. Dat was een mooie aanleiding om op bezoek te gaan bij wethouder Ewout Suithoff in het gemeentehuis. In 2 groepen mochten de kinderen komen en zaten op de stoelen van de gemeenteraad. Ze hadden heel veel vragen voorbereid en wethouder Suithoff gaf daar uitgebreid antwoord op. Zo waren er vragen van wat doet een wethouder op een dag? Waar hebben jullie het over in al die vergaderingen? Wanneer draagt de burgemeester de ambtsketen? Waar bent u verantwoordelijk voor?

Groep 5/ 6 van In de Lichtkring op bezoek bij de wethouder

We hebben het uitgebreid over sport in Zeewolde gehad. Maar ook werden er persoonlijke vragen gesteld zoals bent u wel eens in slaap gevallen tijdens een vergadering, vindt u het altijd leuk om wethouder te zijn? En voor welke voetbalclub bent u zelf… Het was een hele leerzame ochtend, mooi om zo het thema af te sluiten!

Advertentie