Zeewolde

Hans en Grietje favoriete terras van Flevoland

Het terras van pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is door frisdrankmerk Lipton uitgeroepen tot het meest favoriete terras van Flevoland. Het restaurant doet mee aan de landelijke verkiezing 'het Lipton Terras van 2022' en maakt door de provinciale winst ook kans op de nationale titel.

Aan de wedstrijd deden in Flevoland 139 horecazaken mee, maar Hans en Grietje kreeg de meeste stemmen. Het Zeewoldense restaurant won daarmee 10.000 euro om in het bedrijf te investeren, maar kan met de landelijke titel ook nog 100.000 euro daarbovenop winnen.

Het pannenkoekenhuis is volgens Lipton een geliefde plek onder de lokale bevolking en toeristen. In 2016 brak er een grote brand uit, maar het bedrijf is nu weer volledig opgebouwd. "Met het prijsgeld gaan we een goed personeelsfeest organiseren", zegt mede-eigenaresse Emmy Dielissen. "We houden nog even geheim wat we gaan doen om de hoofdprijs binnen te halen. Dat is een verrassing voor de rest van Flevoland."

Bezoekers kunnen nog tot 1 september stemmen op hun favoriete terras. Op 1 oktober wordt de landelijke top drie bekend gemaakt.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland. De Lokale Omroep van Zeewolde en Omroep Flevoland werken sinds vorig jaar samen en delen berichten.

Advertentie