Zeewolde

Hansa Klasse Kampioenschappen 2024 op het Wolderwijd van Zeewolde

Op 24, 25 en 26 mei 2024 wordt op het Wolderwijd de Hansa Klasse Kampioenschappen 2024 gehouden. De Hansa klasse is een wereldwijde, inclusieve en open zeilklasse die openstaat voor iedereen die deel wil nemen aan zeilwedstrijden. De klasse staat dus open voor mensen met EN zonder beperking.

Hansa boten zijn makkelijk aan de lichamelijke mogelijkheden van zeilers met een beperking aan te passen. Hierdoor kunnen zelfs mensen die 24 uur per dag worden beademd zelfstandig zeilen! Voor elke lichamelijke beperking is een oplossing te bedenken, dit brengt de zeilsport voor mensen met een beperking binnen handbereik.

De wedstrijden worden georganiseerd door de Watersportvereniging Zeewolde in samenwerking met de Hansa-klasse Nederland.

zeilboten die varen op het water

Het evenement begint op vrijdag 11:00 uur met de opening door wethouder Erik van de Beld uit Zeewolde. De eerste start staat voor 13:00 uur gepland. Er zijn voor dit evenement in het totaal 8 zeilwedstrijden geprogrammeerd. De prijsuitreiking is op zondag in de tweede helft van de middag.

Voor de provincie Flevoland is watersport één van de aangemerkte kernsporten en de Watersportvereniging Zeewolde is blij dat ze hierin deze mooie wedstrijden mogen faciliteren.

Advertentie