Loading...

Havendagen Zeewolde, drie dagen boten, muziek & plezier!
Havendagen Zeewolde, drie dagen boten, muziek & plezier!

Van 27 tot en met 29 juli bruist de Aanloophaven in Zeewolde weer van de nautische activiteiten. Drie dagen lang genieten van prachtige schepen en van de vele activiteiten die op het water en de kade plaatsvinden. Een grote feesttent vormt de centrale plek voor het weekend, waar vanuit diverse activiteiten plaatsvinden.

Wat is er te doen?

Volop activiteit voor jong & oud! Nadat de schepen vrijdagmiddag de haven binnengelopen zijn, start het officiële programma. Dit nadat de vlag op spectaculaire wijze is binnen-gebracht. Een demonstratie flyboarden, aqua jumpen en een spetterend openingsfeest in de tent op het Raadhuisplein staan op het programma deze avond. 

De zaterdag is een echte “Kijk en doe dag”. Met een kinderkermis, een grote braderie met oude ambachten, de bekende horecaterrassen, maar ook een flinke vloot historische schepen, een aqua jumpwedstrijd en allerlei andere water- en muzikale activiteiten. Op zondag is er o.a. een unieke kerkdienst in de buitenlucht en niet te vergeten de diverse muzikale optredens.

Bijzondere schepen

In dit weekend ligt ook de bijzondere reddingsboot Johanna Louisa, van de KNRM, in de haven. In de 25 jaar dat de reddingboot Johanna Louisa dienst deed op het reddingstation IJmuiden was het betrokken bij veel reddingen. De schip werd op 14 september 1968 op het reddingstation IJmuiden in dienst gesteld en is nu te bewonderen in Zeewolde.

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl