Zeewolde

Heerlijke lokale producten in het centrum

De oogstmarkt van zaterdag 20 oktober op het Kerkplein is succesvol verlopen.
Op deze markt waar agrariërs uit het buitengebied hun lokale of regionale (vers)producten verkopen, krijgt de bezoeker de kans om kennis te maken met het buitengebied.
Dit jaar is de oogstmarkt voor het eerst op een zaterdag. Voorheen was de oogstmarkt onderdeel van verrassende koopavonden. De organisatie van deze dag ligt in handen van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde, Renate Slokker en Stein Doctor van ‘Puur Zeewolde, puur plezier’. Renate is blij met de brede interesse die burgers hebben voor de Oogstmarkt.
Ook studente Femke de Joode (20) uit Zeewolde heeft meegeholpen met de organisatie. Voor haar studie, AD Office Management aan het Windesheim College in Almere, moest zij een evenement opzetten. Femke heeft er een dagactiviteit van gemaakt voor jong en oud.

Er was weer veel te beleven op de oogstmarkt! Voor volwassenen waren er diverse kraampjes waar producten konden worden geproefd. Bekende bedrijven zoal Fruithal Smits, Kaasboerderij Bennesse, MMM boerderij en de Zonnehoeve boden hun producten aan. Ook de nog minder bekende bedrijven waren van de partij. Holland Jersey, Polderknoflook, Flevohoning, Doyenne du Comice en Maatschap Grijsen lieten voor het eerst hun producten zien.
Van appels en peren tot honing, kaas en pastinaaksoep, het was allemaal te proeven! Voor de kleintjes was er pony rijden, schminken als je favoriete dier, of een sprongetje wagen in het tractor-springkussen. Sheranie Holdorp van Sher Star Training was aanwezig met haar twee pony’s Djengo en Terrence. Daarnaast scheen het zonnetje lekker, kortom een prachtige dag.
Nicole Smits van Fruithandel Smits organiseert het hele jaar rond activiteiten op haar bedrijf. Op de vraag of de oogstmarkt de agrariërs en burgers meer bij elkaar brengt reageert zij positief.
Waar bekende namen vooral naamsbekendheid en promotie van hun product als doel hebben, vinden andere bedrijven gezelligheid in het dorp en een positief beeld geven van hun agrarisch gebied belangrijk.
Femke de Joode is erg tevreden met het resultaat van deze dag. Ze krijgt heel veel positieve reacties van mensen. ‘’Mensen vinden het leuk om producten te proeven van het platteland en de dorpse sfeer brengt veel gezelligheid’’.
Familie de Putter uit Zeewolde is vandaag voor het eerst op de Oogstmarkt. Ze vinden de oogstmarkt erg gezellig. “Een jaarlijkse oogstmarkt is leuk, maar het hele jaar mogen er wat ons betreft wel meer producten van agrariërs in de winkel zelf liggen’’.
Raon Witte, van Holland Jersey vertelt dat zijn producten bij Albert Heijn in de winkel liggen. De appels van Fruithal Smits kan je vinden bij de Deen. Daarnaast hebben verscheidene agrariërs in het buitengebied een eigen boerderijwinkel waar verse producten worden aangeboden.

Bekijk de foto reportage op onze Facebookpagina

Heerlijke lokale producten proeven en kopen in het centrum
Advertentie