Loading...

Zeewolde steunt Nederland Zoemt
Help de wilde bij! Haal gratis een bijvriendelijke plant!

Het gaat niet goed met de wilde bij en dat is slecht nieuws. Maar liefst 80% van de opbrengst aan groente en fruit is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Zonder de bij geen appel, peer, aardbei, tomaat en pompoen.

Gemeente Zeewolde wil graag een steentje bijdragen om de wilde bij te helpen.  Dit kan door het aanbod aan voedsel- en nestelplekken uit te breiden. De gemeente doet dat door struiken en bomen met bloemen aan te planten, bermen te laten bloeien in plaats van ze snel te maaien, en hier en daar takken te laten liggen in het groen. Dat is niet voldoende. U kunt ook uw steentje bijdragen. Daarom de oproep aan de inwoners: plant of zet een bijvriendelijke plant of struik in uw tuin of op uw balkon!

Haal gratis een plant bij tuincentrum De Oosteinde
Op de gemeentepagina (in de Zeewolde Actueel) van 12 maart, staat een bon voor één gratis bijvriendelijke plant. Met deze bon kunt u vanaf 16 maart (tot uiterlijk 23 maart) bij tuincentrum de Oosteinde één gratis plant uitzoeken. Het tuincentrum heeft een selectie gemaakt van vorstbestendige, vaste, bijvriendelijke planten waar u uit kunt kiezen. Bij deze actie geldt: op = op.  

Waarom bijvriendelijke planten in uw tuin?
Als u een bijvriendelijke plant in uw tuin zet,  helpt u niet alleen de bij maar ook andere insecten, de vogels en planten die afhankelijk zijn van bestuiving door bijen en insecten.  Een bijvriendelijke plant draagt zo bij aan een kleurrijke tuin met daarin fluitende vogels, zoemende bijen en fladderende vlinders.