Loading...

Werkzaamheden Het Baken
Sloopwerk Baken klaar, heipalen in de grond

De werkzaamheden voor het nieuwe sportcomplex Het Baken zijn echt op stoom. Het sloopwerk is klaar, het meeste grondwerk is nu uitgevoerd en de heipalen zijn aangebracht. Het heien ging sneller dan verwacht. Het was al een week eerder klaar dan in de planning stond aangegeven.

Nu is echt begonnen met de opbouw van het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal. Tot eind juli wordt hard gewerkt aan de complete kelder en de wanden voor het nieuwe zwembad.
De werkzaamheden bestaan o.a. uit het zogenoemde ‘vlinderen’ van de keldervloer en de zwembadvloer. Deze bewerking gebeurt ’s avonds en ’s nachts en kan niet wachten tot de volgende morgen. Het kan niet anders, dan dat dit na het storten van de betonvloer begint en dat het vlinderen doorgaat tot de bovenzijde van vloer is uitgehard. Het geluid hiervan is te vergelijken met een benzine grasmaaier. Omwonenden zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.

De bestaande sporthal kan nog tot eind april 2021 worden gebruikt (met inachtneming van de coronamaatregelen). De scholen en sportverenigingen maken dan gebruik van andere sporthallen en zalen. Na de meivakantie neemt team Het Baken contact op met de scholen en verenigingen om afspraken te maken over de indeling.

Inmiddels is begonnen met de fundering van de nieuwe sporthal en het opbouwen van de bergingen en tribunes. Daarna wordt de staalconstructie voor de nieuwe sporthal geplaatst. Het afbouwen duurt tot aan de zomervakantie. Volgens planning kan de sporthal eind augustus 2021 weer worden gebruikt.