Zeewolde

Het Bastion getransformeerd tot 28 wooneenheden

De ruimte boven de Ravelijn, ooit enige tijd ook de locatie van de bibliotheek, zal bewoond gaan worden. Het geheel wordt onder de naam Het Bastion getransformeerd tot 28 wooneenheden, te weten 18 units van 2 kamers en 10 met 3 kamers.

De bouw was al begonnen, maar op vrijdag 17 november ging die officieel van start. De toekomstige bewoners waren voor dit feestje uitgenodigd, en ook de bewoners van de omliggende woningen en de retailers uit de Ravelijn. Zo kregen ze de kans nu al met elkaar kennis te maken. Wethouder Helmut Hermans werd bij deze gelegenheid over de plannen bijgepraat door de ontwikkelaar Erik Schot van Blue Banner. Hij toonde de constructie van de units. Een mooi idee is de binnentuin die er gaat komen. Met het oog daarop is er een groot gat in het dak gemaakt om zo lichtinval op de te creëren binnenplaats te verwezenlijken.

ruimtes die omgebouwd gaan worden

Daarna grepen achtereenvolgens Erik Schot, Theun Erik Holwerda van bouwbedrijf De Vries (uit Friesland om precies te zijn) en wethouder Helmut Hermans hun kans om hun visie en betrokkenheid bij dit project toe te lichten. Trefwoorden daarbij waren de unieke plaats zo in dit centrum, de betrokkenheid van de gemeente en de retailers van de Ravelijn en de mogelijkheid voor jonge starters bij deze koopwoningen.

Tot slot namen de wethouder en de toekomstige bewoner Nikola de drilboor ter hand om alvast het begin van een volgend gaatje in de vloer te maken, waarna de toekomstige en huidige bewoners van de Geldersewet verder met elkaar kennis konden maken.

Voor de geïnteresseerde: er staan nog 5 woningen te koop en daarvoor kunt u op zaterdag 18 november tussen 11 en 13 uur terecht bij de overbuurman Makelaar Hol & Pol aan de Gelderseweg.

Verwacht wordt dat de kopers in het derde kwartaal van 2024 hun appartementen kunnen betrekken.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie