Zeewolde

Het Vraaghuis, alles onder één dak

Op maandag 12 oktober werd er tijdens Goud voor Oud ook aandacht besteed aan Het Vraaghuis van Zeewolde. Hierin werd verteld waar het vraaghuis voor is, maar ook voor wie en welke instanties daar zitten. Het vraaghuis is opgericht met het doel om één centraal punt in Zeewolde te hebben waar u, als inwoner, kunt binnenlopen met al uw vragen. Bij Het Vraaghuis, het voormalige pand van Jacco Scheen en daarvoor Rabobank, luisteren ze naar u, geven ze informatie en advies en bieden ondersteuning of dienstverlening. Dit doen zij met verschillende instanties onder 1 dak. Binnen het vraaghuis werken beroepskrachten en vrijwilligers van diverse instanties samen. U kunt zonder afspraak bij het vraaghuis terecht, u wordt altijd te woord gestaan. Blijkt dat de vragen wat diepgaander zijn, dan wordt er een afspraak gemaakt.

Het Vraaghuis, alles onder één dak

Dit kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld geldzaken, huishouding, huwelijk en relatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, mantelzorg, onderwijs en scholing, opvoeden en opgroeien, ouder worden, sociale contacten, vervoer, vrije tijd en dagbesteding, wetten en regels, werk of wonen en samenleven.

U kunt de volgende instanties vinden binen het vraaghuis
-  Allerzorg
– Amethist verslavingszorg
– Coloriet
– FlevoMeer Bibliotheek (Huis voor Taal)
– Icare
– InteraktContour
– JobHulpMaatje
– Kwintes
– MDF
– MEE IJsseloevers
– Meerinzicht
– SamenEen
– Tactus
– UWV
– Welzijn Zeewolde
– Zeewolde voor elkaar

Op de website van het Vraaghuis is meer te vinden over wat de instanties voor u kunnen betekenen. Ook kunt u daar de openingstijden en contactgegevens vinden.

Advertentie