Zeewolde

Hitte drukt grote stempel op zomerbraderie

De marktkooplieden zagen de spreekwoordelijke bui al hangen; vanwege de hitte zou deze editie van de Zeewolder zomerbraderie minder bezoekers trekken dan voorheen.

Angelien Raben, die in de Raadhuisstraat staat met ondergoed, joggingbroeken en happy socks, is gezien de weersomstandigheden nog niet eens ontevreden. “Ik had natuurlijk wel gehoopt op veel meer bezoekers, maar ik snap ook wel dat mensen zitten te puffen thuis of bij het zwembad. Volkomen logisch.” “Ik had wel een vermoeden dat er voornamelijk ’s middags niet zoveel mensen zouden komen opdagen”, zegt Levi Omani (Lino-G) staat voor de bibliotheek met riemen en petten.

Hitte drukt grote stempel op zomerbraderie

Chantal Haarlem en haar dochter Rosalie hebben wel de moeite genomen om het centrum in te wandelen, maar vinden het “heel rustig”. De Zeewoldenaren komen vaker naar de plaatselijke zomerbraderie. “Maar normaal is het hier wel wat drukker, ook met kraampjes.” De verklaring ligt voor de hand. “Het is gewoon warm.” Na een aantal aankopen voor Rosalie hebben zij ook wijselijk besloten een ijsje te kopen. (foto: Ruud van Velzen)

Advertentie