Zeewolde

Hoger beroep in zaak Anne Faber start 29 november

Het hoger beroep in de zaak tegen Michael P., die terechtstaat voor de verkrachting en dood van Anne Faber, start op 29 november in het gerechtshof van Arnhem. Het gaat dan om een zogeheten regiezitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

​Tijdens die zitting worden de eventuele onderzoekswensen van de advocaten van P. en het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. 

De 28-jarige P. werd in juli veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor het verkrachten en doden van Faber. De verdediging ging tegen de straf in hoger beroep, omdat het verweer "op een aantal essentiële onderdelen niet is gevolgd". 

Zo had de verdediging om strafvermindering gevraagd, omdat P. bij zijn aanhouding hardhandig is aangepakt en hieraan letsel heeft overgehouden. De rechtbank noemde dit in de uitspraak wel vormverzuim, maar gaf er geen gevolg aan omdat de verdachte pas drie dagen later een bekentenis had afgelegd. 

De 25-jarige Faber verdween een jaar geleden tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. Dertien dagen later werd haar lichaam gevonden, begraven in de buurt van Zeewolde. Dat gebeurde op aanwijzingen van P.

Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

(Bron:nu.nl)

Rechtbank Arnhem
Advertentie