Loading...

Hoog bezoek in het Horsterwold!
Hoog bezoek in het Horsterwold!
Afgelopen week ontving stichting Puur Zeewolde een bijzonder verzoek van stichting Pieten on Tour en het Sinterklaas Journaal Zeewolde. Sinterklaas had namelijk aangegeven dat hij graag nog een bezoek wilde brengen aan het Horsterwold, het grootste loofbomenbos van West-Europa. Zo’n verzoek kun je natuurlijk niet negeren! Zondag 22 november was het zo ver: Sinterklaas en twee van zijn pieten werden vriendelijk door Staatsbosbeheer en Puur Zeewolde ontvangen bij de Tuurtoren in de Stille Kern, het hart van het Horsterwold!

Boswachter André ontving Sinterklaas boven op de twaalf meter hoge toren. Een ding was zeker, Sinterklaas had geen last van hoogtevrees. Vanaf deze toren had hij een prachtig uitzicht over de uitgestrekte natuur. Hij had allerlei vragen voor de boswachter. Lucienne van Puur Zeewolde vertelde hem wat je allemaal kunt ondernemen in de Stille Kern. Het verhaal over de Grote Vijf vond hij erg interessant, want dat verwachtte hij eigenlijk alleen in landen zoals in Afrika maar niets is minder waar. De Grote Vijf in het Horsterwold bestaan natuurlijk niet uit leeuwen, olifanten et cetera maar uit konikpaarden, vossen, bevers, herten en de zeearend die hier regelmatig gespot worden. Sinterklaas genoot er zichtbaar van!

Wil je weten wat er verder nog allemaal ter sprake kwam? Bekijk dan de uitzending van het Sinterklaas Journaal Zeewolde op 30 november om 18:30 uur via onze kanalen. Een uitzending gemist? Via ons YouTube kanaal kan deze alsnog worden bekeken.