Loading...

Hoogbegaafdheidsspreekuur in Bibliotheek
Hoogbegaafdheidsspreekuur in Bibliotheek

Waar herken je een hoogbegaafd persoon aan? Is mijn kind ook hoogbegaafd? Hoe begeleid ik mijn hoogbegaafde kind op school? Zit je ook met dit soort vragen? Elke tweede vrijdag van de maand kunnen ouders met vragen over hoogbegaafdheid terecht bij HB-coach Anneloes Hoving in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het eerstkomende spreekuur staat gepland op 10 september.

“Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties”, vertelt Anneloes. “Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.”

Het HB-spreekuur wordt elke tweede vrijdag van de maand gehouden in de bibliotheek in twee tijdvakken: van 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur. De toegang is gratis.

De data de komende maanden zijn:

  • 10 september
  • 8 oktober
  • 12 november
  • 10 december

Voor wie is dit spreekuur bedoeld?

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen en ervaringen uit te wisselen over (vermoedelijk) hoogbegaafdheid.

Over HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek.