Zeewolde

In 2023 meer statushouders naar Zeewolde

Het is heel goed mogelijk dat er in 2023 aanzienlijk meer statushouders gehuisvest moeten worden in de gemeente Zeewolde. Dat gaf wethouder Helmut Hermans aan tijdens de Algemene Beschouwingen.

De Rijksoverheid bepaalt iedere zes maanden hoeveel statushouders een gemeente moet huisvesten. Statushouders zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Voor 2022 heeft Zeewolde aan haar zogeheten taakstelling voldaan, vertelde Hermans. “We liggen zelfs vier mensen voor op onze taak. Tot en met woensdag 2 november hebben we 22 statushouders ondergebracht. Daaronder valt ook één familie van negen personen.”

In 2023 meer statushouders naar Zeewolde

Het jaar 2023 wordt volgens Hermans “uitdagender”, omdat het Rijk dan haar nieuwe taakstelling baseert op inwoneraantal en gemeentegrootte. “We moeten er rekening mee houden dat we volgend jaar zomaar eens het dubbele aantal statushouders moeten kunnen onderbrengen. Dan wordt het wel nijpend en zullen we wel moeten zoeken naar de juiste mogelijkheden om ze onder te kunnen brengen. Maar we zijn daar gematigd positief over.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie