Zeewolde

ISDE op warmtepompen en zonneboilers verlengd tot 2030

Flevolandse huiseigenaren die willen investeren in duurzame verwarming kunnen blijven rekenen op subsidie van de overheid. De Investeringssubsidie (ISDE) wordt verlengd tot 2030 en is van toepassing op een zonneboiler of warmtepomp. Het Energieloket geeft graag onafhankelijk advies om jouw woning duurzaam te verwarmen.

woning

De subsidie voor pellet kachels en biomassaketels komt te vervallen. Wilt u nog gebruik maken van de subsidieregeling voor een pellet kachel of biomassaketel, dan moeten zowel de aanschaf, de installatie als de aanvraag nog dit jaar worden ingediend (uiterlijk 31 december). De ISDE-regeling is vanaf 1 januari 2020 niet van toepassing voor nieuwbouwwoningen waarvoor de bouwvergunning op of na 1 juli 2018 is aangevraagd. Deze woningen moeten namelijk bij oplevering al voorzien zijn van warmtesystemen zonder aardgas.

Isolatiesubsidie (SEEH)

De bestaande isolatiesubsidie (SEEH) die eigenlijk eind 2020 zou stoppen, wordt nu ook verlengd en vanaf 2021 opgenomen in de ISDE-regeling. Hoeveel er in de subsidiepot terecht komt, is nu nog niet bekend.

Wilt u meer informatie over subsidies en financieringen? Bezoek onze www.energieloketflevoland.nl. Kom langs bij uw lokale Energieloket en wij geven u graag onafhankelijk advies over energiebesparing, het zelf opwekken van duurzame energie en maatregelen in en om het huis.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.  
Energieloket Flevoland helpt!
Advertentie