Zeewolde

Jeugdraad 2020/2021 geïnstalleerd

Ook in de Corona tijd is er gewoon een jeugdraad actief in Zeewolde. Voor het 13e seizoen zullen leerlingen van groep 7 en 8 zich bezig gaan houden met allerlei onderwerpen.
“Werken voor de gemeente” zoals een van de leerlingen het benoemde. Alle basisscholen in Zeewolde mogen een vertegenwoordiger van groep 7 en 8 sturen.
Tijdens de voorstelronde bleek dat de leerlingen zich onder andere willen buigen over het zwerfafval rondom de scholen en in Zeewolde. Oplossingen werden benoemd.
Helaas konden er bij deze editie geen ouders aanwezig zijn, die konden het volgen via de Livestream die vanuit de raadszaal door de gemeente werd uitgezonden.
Kinderen konden ook vragen stellen aan de burgemeester en de begeleiding van de jeugdraad (Stan Stokvis, Helmut Hermans en Wenda Westerhuis).

Uit de vragenronde bleek dat Zeewolde wel een dorp is dat alles heeft, inclusief veel vriendelijke inwoners en waar ook de kinderen graag wonen. In wat voor huis verschilde nog wel, als het maar wel bij Zeewolde hoorde.

Foto’s: Ruud van Velzen

Advertentie