Zeewolde

Jouw kind, mijn kind - Opvoeden in samengestelde gezinnen

In de wereld van samengestelde gezinnen groeit de aandacht voor opvoeden gestaag. Een opmerkelijk initiatief, de training "Jouw kind, mijn kind - ruzie: opvoeden in samengestelde gezinnen," wordt binnenkort gelanceerd door Nienke Pleket, een ervaren mediator, relatietherapeut en stiefcoach, samen met Femy Hesp, een gerenommeerde pedagoog en mediator met 28 jaar ervaring in opvoedingsondersteuning.

De training, verspreid over drie avonden, belooft deelnemers inzicht te geven in waarom gesprekken over opvoeding vaak uitmonden in ruzies. Daarnaast worden de verschillende rollen binnen een samengesteld gezin en effectieve manieren om conflicten te verminderen besproken.

Nienke Pleket en Femy Hesp willen concrete handvatten bieden om ruzies te verminderen en op een constructieve manier het gesprek over opvoeding aan te gaan," aldus de organisatoren. "We willen ouders en stiefouders helpen bij het effectief samenwerken en het bevorderen van harmonie in het gezin."

v.l.n.r. Nienke Pleket en Femy Hesp

Een bijzonder aspect van de training is de speciale aandacht voor de rol van de stiefouder in de opvoeding. "We willen stiefouders ondersteunen bij het vinden van hun plek in het gezin en hen empoweren in hun rol als opvoeder," voegt Femy Hesp toe.

Deelnemers hebben de keuze om samen met hun partner deel te nemen of zelfstandig als (stief)ouder. De training belooft een waardevolle ervaring te zijn, waarin kennis, ervaring en praktische tips samenkomen om samengestelde gezinnen te helpen floreren.

Advertentie