Zeewolde

Karlijn Jager wint voorleeswedstrijd

Karlijn Jager van De Toermalijn heeft dinsdag de regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 13 april mag zij de gemeente vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale. De wedstrijd werd georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek.

Basisscholen Christiaan Huygens, De Regenboog, ‘T Wold, In de Lichtkring, De Wetering, De Richtingwijzer, Het Mozaiek en De Toermalijn deden mee met de voorleeswedstrijd. Karlijn las voor uit het boek Broer te ruil van Jo Simmons, waarmee ze de jury wist te verrassen. De vakjury bestond uit illustrator Hiky Helmantel, kunstenaar Rob van den Broek en Bruna eigenaar Jolanda Hartman.

Karlijn Jager wint voorleeswedstrijd

 

Door de coronamaatregelen zag de Voorleeswedstrijd er anders uit dit jaar. De acht scholen stuurden vooraf een video met een voorleesfragment. De jury heeft vervolgens alle video’s in de bibliotheek bekeken. Het juryberaad is opgenomen op video en verstuurd naar alle leerlingen die mee gedaan hebben. Sirin Genc van de bibliotheek ging de scholen langs om alle deelnemers te verblijden met een verrassingstas.

Advertentie